L’Agrupament

L’Agrupament Escolta El Turó és una entitat educativa sense ànim de lucre que treballa partint dels valors i ideals de l’escoltisme.
Considerem la nostra entitat com un lloc de trobada, on es reuneixen infants, joves i caps per dur a terme activitats o preparar-ne de noves.
És el punt de partida dels projectes. És un espai de llibertat, d’expressió i d’iniciatives on el nostre escoltisme es viu quotidianament, i des d’on cadascú contribueix a fer viure el projecte. El cau és un espai de creixement personal amb un projecte educatiu que ajuda a formar persones sinceres, actives i compromeses.

Durant tot l’any, els infants i joves creixen junts acompanyats dels i les caps, que ajuden a crear situacions, que parteixen dels seus neguits o mancances, perquè siguin ells mateixos els que construeixin els seus coneixements. A través de les vivències i situacions creades, els infants i joves duen a terme una aprenentatge significatiu, vivencial i actiu, que adquireixen amb més profunditat i de manera pròpia. Quan es produeix aquest aprenentatge, ells mateixos prenen consciència del propi aprenentatge i de les seves possibilitats. A més, aquest ajuda a desenvolupar diverses estratègies per resoldre problemes i potenciar l’autonomia.

L’Agrupament Escolta El Turó va neixer l’any 2007 a partir de la inquietud de 5 joves que trobaven a faltar un espai de lleure alternatiu al municipi, i van trobar en l’escoltisme la manera de donar al poble una eina per combatre aquesta mancança.

Actualment l’equip de caps ha crescut més del triple i està format per joves que amb moltes ganes, formació i dedicació mantenen el projecte i donen vida a l’agrupament.

5 originals

EL PROJECTE EDUCATIU
L’Agrupament té com a objectiu principal educar els nois i noies conjuntament en una vivència de llibertat personal i col·lectiva, treballant a través del lleure els vessants social, intel·lectual i físic.
En el LLIBRET VERD d’Escoltes Catalans hi trobareu el com i el perquè d’aquest projecte.

QUÈ FEM?LogAEElTuro (color)
Dissabtes de 16.30h a 18.30h o tot el dia
Sortides de cap de setmana
Campaments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s